W miesiącu kwietniu wszystkie klasy zrealizowały kolejny temat Szkoły Promującej Zdrowie pt. „Zdrowy tydzień”. Propagując zdrowe odżywianie uczniowie przynosili do szkoły pożywną i zdrową przekąskę. Każda klasa miała przypisany temat oraz dzień tygodnia. Wśród zaproponowanych tematów znalazły się:
PONIEDZIAŁEK- Dzień Jogurtu
WTOREK – Dzień Zbożowego Batonika i Produktów Zbożowych
ŚRODA – Dzień Zdrowego Soku
CZWARTEK – Dzień Suszonych Owoców
PIĄTEK – Dzień Mleka i Produktów Mlecznych
Celem tych działań było uświadomienie uczniów o znaczeniu zdrowego odżywiania oraz kondycji fizycznej i umysłowej. Propagowanie zdrowego odżywiania w szkole jest kluczowe dla kształtowania odpowiednich nawyków żywieniowych u młodych ludzi i może przyczynić się do poprawy ich ogólnego samopoczucia.
mgr Roksana Majcherczyk